|
![]() |
![]() |
|
|
|
#1 |
|
سهرپهرشتیاری گشتی
تۆماربوون: 04-03-09
شوێن: کۆشکی باڵنده غهمگینهکان
بهشداریهكان: 4,237
![]() |
ناتوانیت بهستهر و بابهت ببینیت چونكه بهڕێزتان میوانن ... ئهگهر پێشتر خۆت تۆماركردووه و ئهندامیت ناوی بهكارهێنهر و ووشهی تێپهڕبوون بنوسه بۆ چونهژوورهوه ووه یاخود خۆت تۆماربكه بۆ خۆتۆماركردن ً |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ڕۆشـنبیرانی سهکۆ
تۆماربوون: 24-01-10
شوێن: Ku
بهشداریهكان: 25
![]() |
ئهبوایه ئاماژه به (تالیس)بکرایه.بهتایبهت چهرخی تالیس بهسهردهمی لهدایكبوونی فهلسهفه وهك یهكهم چهكهرهی زانست ناوزهد بكهن و بهیهكهم پێگهی نهشونمای فهلسهفهی دهزانن
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
بهڕێوهبهری گشتی
تۆماربوون: 03-11-08
شوێن: له ههرێمی خۆرشین ... سولیهۆڵ..
بهشداریهكان: 2,538
![]() ![]() |
مهرج نیه یهکهم چهکهرهی زانست تالیس بێت ... ئهی پێش جهکهره بون چی ؟؟؟ کهواته پێش تالیس دهچێته قاڵبی نهبونهوه که ئهوه ناکرێ و نابێ ..
بژیت دینا خان ههر سهرکهوتوو بیت |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ڕۆشـنبیرانی سهکۆ
![]() |
کاک خهزهلنوس.ئهریستۆتێلیس دهڵیت بۆ یهکهم جار فهلسهفه لهلای گریکهکان سهری ههلداوه،بۆیه دهگهڕێنهوه سهر کهسێکی گهورهی بازرگان له شاری دهولهمهندی میللهتدا ههیبووه،ههر بهم شیوهیه که ئهریستۆتێلیس دهگات بهوه.که ههمیشه له نوێوه سهرهتای فهلسهفه دادهنرێت دهگات به فهیلهسوف تالیسی میللهتی.بهڵام زۆربهی مرۆڤهکان دهربارهی ژیان و جهوههری تالیس زۆر نازانن.ئهریستۆتێلیس وهک بازرگانێکی زیرهک یان وهک بازرگانێکی تهماحکار تالیس ی دیاری کردووه.ئهفلاتۆن و ئهریستۆتێلیس زۆر کهسانی تریش ئهم تالیسی میللهتییه به یهکهم فهیلهسوف دادهنێن.نهک شتهکان بهڵکو کرۆکی شتهکان کێشهی تالیسن.من له چهندین سهرچاوه خوێندومهتهوه که تالیس دهڵیت ئایا جهوههری ههموو ئهم شتانه چییه؟ئایا له کوێوه ههموو ئهم شتانه دێن و له کوێوه سهرچاوه دهگرن؟ئایا یهک چیه؟بێگومان تالیس وهڵامی خۆی ههبووه بۆ ئهم پرسیارانه.له ئاینده ههوڵ دهدهم بتوانم چهندین سهرچاوهی گرنگ بۆ ئهم فهیلهسوفه میللهتیه بهێنمهوه.
بژین |
|
|
|
|
|
#5 |
|
بهڕێوهبهری گشتی
تۆماربوون: 03-11-08
شوێن: له ههرێمی خۆرشین ... سولیهۆڵ..
بهشداریهكان: 2,538
![]() ![]() |
دهستت خۆش بێت کاکه گیان بهڵام وابزانم ئهدهبیات و فهلسهفه دوو شتی لهیهک جودان
من وهک قوڵگهراییم له ئهدهبیاتا له مرۆڤ دهڕوانم تۆش واقعێکی مێژووی باس دهکهیت که من لێت تێدهگهم بهڵام پێدهچی تۆ له مهبهستی من ئاشکرا نهبێ لهلات چاوهڕێین بۆ سهرچاوهکانت |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ڕۆشـنبیرانی سهکۆ
![]() |
کاکه خهزهلنوس سوپاس بۆ لێدوانهکانت.بهڵی،من له لێدوانی یهکهمت لێت تێگهیشتم.ئهوهی مهبهستم بوو تهنها ئهوه بوو که دهبوایه تالیس بنوسرایه.
ههرخۆشیت |
|
|
|
![]() |
| ئهوانهی سهیری ناوهڕۆكی بابهت دهكهن ئێستا : 1 ( 0 ئهندام و 1 میوان ) | |
| ئامرازهكانی بابهت | |
| شێوازهكانی نیشاندان | |
|
|
www.nusin.org by : zana hijrani
|